Påsklov.

Och ett välförtjänt sådant. Gudarna ska veta att man inte är en maskin. Snarare så långt därifrån som möjligt är. Men de senaste dagarna har onekligen varit lika effektiva som en cummingsdiesel. Efter en arbetsinsats som bär bragdens gyllene stämpel är äntligen kandidatarbetet klart. Eller klart och klart... Första utkastet är klart. Det skall granskas av handledare och sedan får vi tillbaka det för redigering. Men om vi inte är helt uppåt väggarna och cyklar så bör ju det värsta vara gjort nu.

Påsken skall tillbringas med att äta dragéägg, dricka påskmust, äta vanliga ägg och sedan ha ångest över vad man ätit och i menlöshet ge sig ut på en tafatt löptur som endast lär rendera i verkande benhinnor, blodsmak i munnen och en alldeles fantastisk förmåga att hitta på ursäkter för att slippa nästa löprunda... Ska bli så roligt med lov!
En annan plan är att medelst kängor och ryggsäck bära ut några saltstenar.
Våren intåg stötte, som vanligt, på patrull. Så den av framtinande hundbajs tyngda marken har återigen täckts av ett lager vitt elände. Ytterst olyckligt när man, som jag, ser fram mot barmark och hundträning.

Apropå vinterns omtag... Nu har det i detta land varit vinter sen i december. Ok? De senaste veckorna har vi upplevt gudabenådade plusgrader så vägarna har blivit bara och människan återfått livsgnistan. Men vad händer då när det råkspå dimpa ner två decimeter snö? Jo, det blir trafikkaos. Hur i hela friden är det möjligt? Är man verkligen så dum så man i mars, i norrland, byter till sommardäck för att det varit barmark en vecka? Eller tappar man alla koncepter vad gäller vintervägslagskörning bara för att man låtit pållarna löpa fritt på bar asfalt några mil? Mycket egendomlig företeelse. I söndags när vi for hem från skjutbanan var det ett väder som frambringande gråt hos även den mest hårdhudade storjägare. Det stod snurrade bilar i diket. Långtradare som blockerade E4:an för de inte tog sig uppför ett litet motlut. Idioter på cyklar som halkade omkring. Bilar som krypkörde i rondeller. Vad är det med folk, bilar och vinterväglag?
Ungefär samma fenomen uppträder på 45:an mellan Fåker och Brunflo. Oavsett vilken tid på året det är så gör minsta väderomslag att medelhastigheten sjunker från 77 till 45. Detta är empiriska erfarenheter och inget humbug. Det är sant. Och oerhört irriterande. Jag hoppas Sankte Per inte hör genom bilplåt... Då krävs det mycket älgkött för att muta sig förbi...

Hundeländena då... Jo. Med Elvispen är det bara bra. Han verkar riktigt pigg och kry. Med Kastratet är det också bra. Hans sår har läkt ihop bra. Jag har inte märkt någon beteendeförändring heller. Än. Det kanske kommer när hormonnivåerna sjunker. Sjunker för att aldrig öka igen. Usch. Men men... Var det det som krävdes så må det väl vara hänt då.

Har varit på skjutbanan och skjutit in och gjort klart inför den eventuella bäverjakten. Skönt att det går mot ljusare och bättre tider nu. Vintern är fan inget att hänga i julgran. Ja, förutom för vinterstudion, julmust, knäck, klagosånger och... Ja. Den kanske är rätt bra den också...

Nu är det hög tid att borsta av de gula gaddarna och krypa till kojs. Sista natten i Umeå på den här sidan påskhelgen. Skönt.

Jag bjuder herrskapet en Glad Påsk och på återhörande!

//Jonas


Kommentarer
Postat av: millgard

Cummins för fan... ;)

2012-04-04 @ 22:19:27
Postat av: Anonym

Glad påsk på dig.

2012-04-06 @ 16:52:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0