A ger B, ibland även C.

Ja, om man nu sagt A (dvs klagat) i två års tid på stackars Cash så måste man ju faktiskt säga B (berätta något positivt) också.

Efter en suverän inledning på dagen med punktering på vänster bak så inleddes färden från de vackra tegelkolosserna på Ålidhem till älghägnet beläget någonstans på Norrbottens fria vidder.


Allt går ungefär precis som vanligt...


Väl framme i hägnet (råkade bli en felkörning på sisådär 8 mil, vi vände när flaggorna blev vita och blå...) så tog vi hunden i sele och gick fram mot älgarna. Han reste ragg och såg inte alls särdeles imponerad ut. Hägnägaren sade att jag skulle släppa lös honom. Sagt och gjort. Efter en massa joll, gräsätning och annat så blev det en enorm skallintensitet, säkert ett skall per minut. Men det märktes att han tyckte det var roligare och roligare och efter ett tag så matade han på rätt friskt.

Naturligtvis begriper väl även jag att det är långt kvar till något liknande ute i Guds fria natur, men det är ju en bra bit på väg och det känns ju roligare nu än det gjorde i morse. Denna genväg var väl investerade soppaslantar...


Fina älgen Artur. Artur hade som ettåring 12-taggar, som tvååring 16,
som treåring 18 och nu då han fyllt 4 ser han ut att bli ännu större.
Artur gillade bananer.


Artur har lagt sig ner för sin siesta. Det tar på krafterna att äta banan
och bli klappad.Några av de andra älgarna.

Artur bjöd Cash på en flygtur. Han var och nosade på bakklövarna, dock var det av den milda varianten och det var en väldigt nyttig läxa att lära sig att bakben är aj-aj...

http://www.youtube.com/watch?v=a2Cs3DA7D7o&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=50JStNmjhQk&feature=youtu.be

Man skulle kanske sålt skotern och skaffat ett älghägn istället. Den där Artur var en fruktansvärt mysig bekantskap...

Tja, vad mer finns att säga då. Nu har man ju i alla fulla fall någonting att fortsätta bygga på. Börjar nästan gå lite prestige i att faktiskt få till en hund av den här...  Det är lättare att ge upp än att fortsätta pröva och framförallt: Hitta på nya saker att pröva...

Men nu är det nog hög tid att stänga av datorn för några månader framöver, sätta mig i den reservhjulsbeklädda storsvensken och åka ner till Kjamfors så man är redo för en ny arbetsvecka.

Kan väl förtälja en intressant sak ur älgförvaltningsperspektivet också... Det fanns två kor i hägnet. Båda går tomma i år för de kom med två kalvar förra året. I ett hägn. Med fri tillgång till mat. Tänk er då vad en ko i det fria ska slita... Så mycket för att det finns gallkor som springer omkring... Det är kor som tar ett sabbatsår från ungjävlar för att samla nya krafter.

Väl mött och på återhörande.

//Jonas

Kommentarer
Postat av: Jonas A

Tjena Jonas!Det var roligt att läsa! Ett fall framåt för cashen! Det är bara att hålla i nu!Mvh Jonas

2012-06-11 @ 09:22:12
Postat av: Jan

Byter omgående ut saltstenarna mot en klase ap-körvar.

2012-06-12 @ 16:07:14
URL: http://http://lissnilsjakt.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0