Trägen vinner.

Ett allvarligt fel har inträffat. Någonting mer fler rörliga delar än två och som dessutom jag är ägare till fungerar. Jag är i chock. I allvarlig chock. Hiluxen lever. Tro det eller ej men Hiluxen lever!
Efter x-antal timmar fångloendes under huven, inlämning på auktoriserade toyyaverkstäder och andra mindre auktoriserade verkstäder spinner nu motorn återigen som en katt. Det var JRS-motor i Östersund som lokaliserade och åtgärdade felet. Vad var felet då? Jo, det ska jag tala om: Det var en kabel som gick till förvärmningen av lambdasonden som brustit inne i torpedväggen. Denna lilla kabel har således orsakat allt detta elände och dessa år av frustration, pengaslöseri och allmän dekadens. Det är den kabelns fel att jag är flintskallig! Jo, så är det tammejfan!
Nu ska bara bilprovningen mutas och sen är det bara att tuta och köra! Gud så kul! Kände livsandarna återvända under färden tillbaka från verkstaden. Den underbara körställningen, den sportiga inredningen, den gamla slitna cd-skivan med alster från bland andra Harrda Ku Harrda Geit och inte att förglömma: vädringsfönstret som hålls stängt med hjälp av silvertejp. Kära gamla följeslagare.
 
Vad mer då? Jo, har varit på några dagars ripjakt i Gäddede. Det var trevligt. Vi hade väldigt tur med vädret. SMHI spådde regn och de hade, som vanligt, fel. Det kom några stänk på oss men annars var det fint! Med riptillgången var det sämre ställt men jag fick skjuta hela en ripa! Så på tre dagars jakt med fyra man blev bytet en ripa. Det hade kanske blivit någon mer om undertecknad kunnat hantera en bäbisbössa marginellt bättre än man duger till att data, men så är som bekant inte fallet så därför bidde det bara en...
Tog dock några bilder som jag kan bjuda er på...
 
Det berömda motivet: Tall på myr.
 

Hund på fjäll.
 

Fjälltjärn.
 

Fångloende skribent.
 

Skribent med resans byte och hundarna Ipse och Stewie.
 

Nåväl. Vackert så. Något mer av intresse tror jag faktiskt inte inträffat sedan förra skrivelsen. Jo, det ska vara att Jansson tagit det här med passbyggnation till nästa nivå då... Bjuder på två bilder på det också...
 
Fikabord i formplyfa med stålram runt.
 

Radiohållare... Eller kanske hållare för en osmart telefon?
 

På måndag börjar det. Nu är det fan inte allt kvar.. Att skolan också börjar får ses som en petitess i sammanhanget. Att en skogsskola lägger skolstarten under älgjaktsveckan är så urbota dumt så det är värt ett eget kapitel i bibeln, men det är inget som löses i denna blågg. Det här ska vara en ständig källa till värme och glädje och det ska vi inte spoliera med haranger om spettryggade akademiker som inte kan tänka längre än den spetsiga näsan räcker vad gäller någonting annat än den oehemult inskränka skolsfären. Går man på skogis ska man antingen jaga eller så får man tammejfan börja. Det finns nog med veganodlingar i det här landet, denna skola skall inte sälla sig till dessa. Punkt slut.
 
Nu återkommer jag allt eftersom älgjaktssäsongen fortlöper med gråtmilda historier om drickande av bäbisdryck sittandes på pass så långt från händelsernas centrum som det över huvud taget är möjligt att komma!
 
Väl mött.... Och skitjakt på Er!
 
//Jonas
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0