Ramadan.

I avdelningen "allt som står på datan är sant" har vi nu kommit till 5:2. Har läst om detta. En rosenskimrande väg till playans centrum istället för den lerväg som leder till en vassrugge i Önsjön som man tidigare vandrat. Nåväl. Värt att testa i alla fall. Att strunta i att äta är betydligt lättare än att umgås med den där egendomliga figuren Måtta. Honom har jag aldrig förstått mig på... 
 
Ja, i alla fulla fall, den högkvalitativa kvällspressen är full med lovord över denna banbrytande periodiska fasta. 600 kalorier per dag om man är karl och 500 om man sitter och pinkar. Åkte storsvensk till stor-ica och inhandlade väldigt små förpackningar mat. De gamla hederstryfflarna i Viktväktarna hade minsann tänkt till och har både soppor och frysmat som gör att man kan äta två mål om dagen men ändå hålla sig inom ramarna. Jag har mitt mini-ramadan måndagar och torsdagar. Måndagar är ju ändå förstörda av det faktum att de är just måndagar. Torsdagar kan man offra för då är det fredag dagen efter.
Återkommer med de resultat som aldrig kommer visa sig då jag gett upp även detta och grottat ner mig i ett återfall medelst ostbågar.
 
Ännu ett fruktlöst försök att komma i jaktbyxorna eller ej: Just nu är jag mest arg. Varför har inte jag Viasat Fotboll? Det är nutidspoesi på allra högsta nivå nästan varje kväll, men tror ni man får se? Nä. Istället är det film, nyheter, kulturprogram och annan skit. Har lyckats hitta en stream där man får se matcherna i fall fall... Synd att kommentatorerna är franska bara... och att det hackar värre än ett 14.4-modem och att det sprutar ut 139 reklam-pop-ups om utländska casinon.
Fotboll är en vacker sport. Varje ny match är ett unikum i taktik och skönhet. Åtminstone om man ser högre än Allsvenskans kravaller och tittar på de ligor där de faktiskt kan lira trasa. Om jag får drista mig till att lägga några tips på årets champinjonliga så blir det enligt följande:
Från hjärtat: Milan
Med både hjärta och hjärna: Real Madrid
Enbart hjärna: PSG eller Bayern. 
 
Milan har jag gillat sedan holländarna på 80-talet. Jag minns när italienska stryktipset sändes på färgtelevisionen. Fest varje dag. 
Real har jag gillat i många år också, främst då Raúl Gonzáles Blanco spelade där, men jag tycker att de spelar roligt och underhållande även nu. Att det sen är en massa världsstjärnor som i harmoni svävar fram över Santiago Bernabéus gröna matta gör ju inte direkt saken sämre.
PSG är ett köpelag som bör ha spelat ihop nyförvärven till denna säsong och om det ska ha varit värt alla miljarder så är det dags för snigelätarna att börja prestera även i Europa och inte bara i nån jollerliga som den franska. 
Om Bayern finns inget mer att säga än att de, likt Errols låt, bara är fantastiska. Men jag håller inte på dem trots att de spelar både bra och underhållande. Men jag tror de är i final i år igen.
 
Nog om detta. Detta är ju trots allt en blogg som ska handla om jakt och bantning...
 
Jag släppte en hund och fick tillbaka en alien...
 

Annars så har jag inte så mycket intressant att förtälja. Befinner mig i Umeå och har inlett arbetet om lastbilen. Nu har jag 20 veckor på mig att bli klar. Planen är att speeda på rätt friskt såhär i början för att kunna ha lite ledigt över jul och nyår samt kanske några strödagar som kan ägnas åt valpen frampå senhösten. Vi får se hur väl jag lyckas hålla den planen...
Finns inte så mycket att förtälja i detta ämne annat än att jag kan visa några bilder på lastbilen i fråga.
 
Många travar blir det...
 
 Lossning...
 

Jakten då? Sist jag skrev så var det lördag och på söndagen skulle vi jaga Kungsnäs. Efter raderna nedtecknades blev det klart vart jag skulle sitta. Skulle klättra upp på en stor sten och titta ut över ett stort hygge. For och attackbyggde en stege med en liten platå längst upp som man kunde sitta på och ha översta stegpinnen som fotstöd.
 
 Ja, så blev det där...
 

Vi jagade bara kalv. Efter en halvtimma kom två kvigor ut på ca 100 meter och ritade ringar på sig själv. De var på hygget i ca 3 minuter innan de pallrade sig iväg. Efter ytterligare någon minut kom en hund flåsande. Sen gick det en stund till och det blev ett upptag till. Då kom en 4-5-taggare kutande ungefär där jag står och tar detta kort. Bara att lyfta på mössan åt den också. Ridå.
Ingen älg blev skjuten, bara stora observerades.
Helgen 14-15 jagade vi också bara kalv. På lördagen skällde hunden Bosse i fyra timmar på något som vi inte vet vad det var. Jag skulle pröva att gå på men kom aldrig närmare än 400m för det gick hela tiden sakta undan och till sist så slängde det sig i ån och försvann. På söndagen sköts två kalvar. Eftersom att det var lovliga älgar så satt jag naturligtvis så långt bort som det bara var möjligt att sitta. Kommande helg så jagas det inte hemma. Varför vet jag inte riktigt, men så är det. Hundförare får gå ut och skjuta kalv om hunden jobbar bra. Men jag har ingenting att gå med ännu så jag ska följa med som gästjägare i Vindeln. Det ska bli riktigt roligt. Finns chans på en riktig älg där...
Vi börjar oktoberjakten den 12:e hemmavid. Då är allt lovligt igen. Då kommer man inte se en älg tills det är dags för kalvjakt igen. Då kommer man få se vuxna. På sätt och vis är det tråkigt att veta vad som händer innan det hänt. Men en påse ostbågar till försten som motbevisar mig...
 
Jaja. Skitsamma. Har inte torkat piss, tårar och hundhår för att okynnesskjuta älgar på pass heller... Varje älg som överlever en dag till kommer en dag närmare Ekos mognad. Vad gäller just honom går det faktiskt framåt nu. Det är fortfarande rätt mycket joll och lek då vi är ute, men svängarna blir längre och mer frekvent förekommande. Dessutom är han inte rädd att skälla på saker och ting, det är roligt att höra efter att inte ha hört ett skall på åtskilliga år. Idag så hade vi ståndskall på ett hål, en mus, en sprötig kvist och något som jag inte vet vad det var för det var då han var iväg på en sväng...
 
Ändå rätt bra faktiskt...
 

Avslutar med ett par bilder på en sjumånaders Jämtmyrens Eko. Han kommer bli fin.
 
Lite info om länkarna: Tottmar har lagt upp filmen från årets jakt. Högviltets kennel kan ni gå in på om ni vill se Ekos syster. 
 
 Eko.
 
 En till på Eko...
 

Väl mött och på återhörande.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Pelle

Förbannar också bristen på kanaler som visar fotboll. JAJA 30 dgr kvar sen ska eländet vara över. Tror Bayern är i final men att PSG floppar.

2013-09-21 @ 18:04:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0