England. Dag 4 och sammanfattning.

Dag fyra var vi i en gigantisk vildmark om 3 hektar mitt i York. Det var ett gäng grönavågare som skapat en skog på en gammal soptipp. Tanken var väl rätt god, skapa ett grönområde för folket i staden. Men som vanligt så är folk idioter och engelsmän inget undantag så trakten användes istället som sopstation. Igen. Planterade träd förstördes eller åts upp av hästar tillhörande "de resande"...
 
Tja. Finns väl inte så mycket mer att säga. Kan visa med ett par bilder hur det såg ut...
 
Engelsk vildmark...
 
 Höbalspissoar. Intressant grej. Man kanske skulle ta och investera i en sådan hemmavid också...
 

Efter avtackning så var det fridag resten av torsdagen. Vi googlade reda på en jaktbutik. Satte oss på en buss. Åkte buss mitt ut i ingenstans på den engelska landsbygden. Gick. Gick. Gick lite till. Sedan kom vi till York Guns. Vi såg Härkilakläder... (sådana har man ju aaaaaldrig sett förr...), kikarsikten till rätt hyfsade priser. Ungefär 4-5000kr billigare än i Sverige och beggade hagelsbössor från 40-250.000kr. Var rätt roligt att se, men såhär i efterhand var denna tripp rätt menlös. Bara för att köpa någonting så blev det en rulle camotejp för £3...
 
På väg till jaktbutiken. Söuan.
 
 Eftersom det inte finns snö i England så bjuder man på hundskitspåsar. För som alla vet: Det som göms i snö kommer aldrig fram igen!
Man blev tydligen åtalad om man inte tog upp hundskiten efter sig. Fy fan vilket straff att bo i England...
 

Sedan gick vi på pub och åt smaklös mat igen. 
Flygresan hem gick bra trots att man inte ens försökte bota flygrädslan med Sven Melander-medicin. Vi shoppade tax-free i Manchester och i Köpenhamn. På Arlanda var det stopp. Jävla EU. Begriper mig inte på dessa regler.. Fruktansvärt konstigt. Det är ju precis som att Svensken sållat ut precis allting som är värdelöst med EU, implementerat detta och struntat i de ofantligt lätträknade sakerna som är bra med skiten. Usch.
Fick dock köpa salmingkalsonger. Tack EU. Tack Sverige.
 
Sammanfattning:
England är ett U-land i mångt och mycket. Vattnet är fanimej odrickbart. Det smakar som smutsigt badhusvatten. Var nära att kaskadspy vid första klunken.
Toaletterna är egendomliga för att dörrarna är klena och isoleringen obefintlig. Detta ihop med en vältalig svensk röv passar inte bra. Dessutom har de ännu inte uppfunnit blandare i handfaten. Det är en kran i ena hörnet med iskallt vatten och en kran i andra hörnet med skållhett vatten. På något vis ska man då försöka tvätta händerna utan att åsamka sig själv antingen frost- eller brännskador. 
De kör bil på fel sida av vägen.
Det är sagolikt vackert på den engelska landsbygden. Små pittoreska hus och byar. Ett myllrande liv av fältvilt. 
Maten är friterad och smaklös. De hade vunnit på att låta sig inspireras lite mer av den amerikanska matkulturen med sina bbq-såser och annat. Som det är nu blir de lika feta som amerikaner men äter inte lika gott. Ska man bli fet kan ju åtminstone vägen dit vara rolig.
Ett plus i kanten för frukostarna och även plattpärerna till lunch. Mycket bra initiativ på min ära. 
Fotboll skall ses live. En upplevelse.
De är artiga. De ber om ursäkt och säger tack i princip hela tiden. Intressant att ett artigt glestandat land som England lyckats invadera alla världens länder utom 22 stycken... 
Alla ord är särskrivna.
Man har slagits med svärd på många ställen i England. Jag tror faktiskt att det skett på de allra allra flesta platserna. 
 
Åk dit, ät något amerikanskt, kolla fotboll, köp skor och åk hem igen.
 
/Jonas

Kommentarer
Postat av: Gunilla Bengtsson

Underbart målande reseskildring! Tack för den!

2014-04-22 @ 00:09:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0