Lite jakt och lite joll.

Sådär. Första flyttlasset är nu hemma i byn. Hela tre lådor fick jag med mig hem. Fyllda med böcker och jaktkepsar. Nu är det bara resten kvar!
Får se om man är vid liv efter englandsresan så kanske det flyttas hem i början av maj. Den 16:e april blir en dag värd att minnas, inte för att Leif-Eskil fyller år utan för att vi ska se Manchester City-Sunderland på plats i Manchester på Etihad Stadium. Ska bli riktigt roligt. Hoppas bara att engelska huliganer är snällare än sina svenska kollegor... Vad vi i övrigt skall göra vet jag inte riktigt ty intresset förflyttades från skolaktiviteter till att planera manchesterresan...
Flygplan. Fy fan. Får bli en Sven Melander... Och sen pass. Varför ska man behöva ha pass? Betalar vi inte flera herrans miljarder till det där förbannade EU och ändå ska man behöva ha pass? Och växla pengar? Joll. Från början till slut. Det kostade 400 kr att skaffa ett pass. Det är alldeles för dyrt. När jag är färdig med skolan och påtvingade resor så skall jag räkna en tripp till Åsarna som en utlandsresa och för att åka dit behöver man fan inget pass. Skicenter. Ni hör ju. Internationellt så det förslår.
 
Eftersom helgen tillbringades på jämtländsk mark så var den således fylld av vettiga aktiviteter. På fredagsmorgonen gick vi ut och lockade räv. Helt resultatlöst. Sedan for vi in på stan och gick på affärer (läs: stod på landbys och mummlade i flera timmar och sedan for vi hem). Efter det lockade vi räv igen. Helt resultatlöst. Sedan bjöd Niclaz med flamma på middag, grillat. Riktigt gött var det.
 
På lördagen satte jag upp en saltsten intill graven åt Elvis. Tyvärr hade Ivar härjat även på den hårdbacken, men det blir nog fint om några år. Han ligger intill gamla höladan så det blir en bra utsikt över älgarna som är på denna sten...
 
Fanns en lämplig pinne på plats redan. Tack för det vem du nu än är.
 

På lördagseftermiddagen gick jag och Niclaz ut för att titta efter om ån hade gått upp. Vi gick ut från Sverrevägen. Där hade inte ån gått upp. Men unga, raska och fulla av jaktlust som vi ju är så fortsatte vi att knata uppströms. Efter ett tag så försvann isen och det välbekanta porlandet från bäverdammen vid ungdomstornet hördes. Där var inte ett liv. Sedan fortsatte vi en bit till och rätt vad det var så satt det fem bävrar på iskanten och gnagde så det ekade i skogen. Resten? Tja... Resten kan ni se i filmsnutten nedan:
 
Bäverjakt inklusive mummel.
 
Synd att man är så satans oframgångsrik som jägare, annars vore det roligt att ge sig på att spela in en film. Men man skulle väl hinna bli nedgrävd både en och två gånger innan man har material nog att släppa den. Fast å andra sidan... Varför ska man göra det? Är väl i minnet det är huvudsaken att eskapaderna finns bevarade.
Vi får se. Om Eko fortsätter som han börjat så kanske man köper sig en kamera av något slag och försöker föreviga lite riktig jakt...
Sen måste man väl leja någon annan att agera speaker så man inte får fri mat, logi och en krama-sig-själv-tröja... 
 
Söndagen ägnades åt att guida Eje runt fåkerskogen. Han hade aldrig gått riktit på dom områdena så vi gjorde oss en rejäl sväng... Knappsatsen på astron slets nog ned några millimeter under denna färd, för det knappades ivrigt allt eftersom vi gick förbi platser värda att lägga på minnet...
 
Pefeten besöktes och lades in på apparaten...
 
Vitmåsaflon likaså...
 
Med tanke på avsaknaden av vinter detta år så blev traditionen med skotersafari och saltstensutsättning inställd. Men alla stenar är på plats ändå, mest tack vare Eje som burit ut 15 stycken. Jag hade tidigare kört ut tre och vi bar ut tre denna dag. Nu är det bara att låta sig väl smaka för Gransjötraktens vilt! 
 
Nu är det väl inte så mycket mer att förtälja denna gång. Får väl återkomma efter nästa helg hemma, hoppas det blir någon mer bäver då! 
 
/Jonas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0