OS är slut.

O ack och ve. Vad ska man nu göra på dagarna? 
 
Vi kan väl krasst konstatera att det är tur man lånat till en utbildning, för genom spel och dobbel skulle man inte kunna föda sig. Hade inte alltför många rätt, men var nära på många. 
 
Dom jag hade rätt på var dessa:
Kalla - 10km
Ett i curling
Stafett herrar, längdskidor.
 
 
Dom jag var nära på var dessa:
Damkronorna.
Anna Holmlund - Skicross.
Tre Kronor
 
 
Resten var jag riktigt ute och cyklade på... Damkronorna hade bronset men tankarna kom i sista perioden och de tappade ledningen mot Schweiz. Hoppas de får utökade resurser så de kan kan representera oss på ett bra sätt även i Sydkorea om fyra år. Går det slösa pengar på kultur och annan skit bör det utan vidare gå ge damhockeyn de pengar de vill ha också. Anna Holmlund var en vurpa till från ett silver. Tre Kronor var en klantig landslagsläkare och en allergimedicin från ett guld. Det är min fasta övertygelse, så bleka som de var i finalen... Det är inte normalt. Så enkelt är det med den saken.
 
Skidskyttarna och alpinisterna underpresterade så dom tipsen...Ja, dom tipsen gick åt skogen. Sen är det ju vissa saker man är väldigt väldigt glad man hade fel på också. Jag tänker förståss närmast på att jag tippade silver till damerna i längdstafetten. Vilken fruktansvärd pärs det var... Huvvaligen. Jag var helt färdig i två dygn efteråt. Man gick som i ett vaccum. Trodde inte det var sant. Vi hade bullat upp ett fikabord som hette duga och jag min dumma jävel sa att "jag äter upp resten då de tagit guld". Jag fick inte i mig allt men lyckades ändå bli illamående. Lill-Jonas sa vid sista växlingen: "30 sekunder... de tar hon." Hon fick strax under. Och tog det. Magiskt. Ingenting annat än magiskt. 
Nu är ju IOK väldigt måna om alla bilder så det finns ingenting att tillgå, men försök att få höra upploppet med de engelska kommentatorerna... Får ni inte gåshud då så rekommenderar jag ett läkarbesök.
 
Radiosportens referat går att lyssna på om ni klickar här.
 
Det är synd man är för gammal annars skulle man försöka tagit sig ett OS-guld, det verkar rätt roligt.
 
Hur som haver: Vi får tacka för upplevelserna. Det har varit två roliga veckor. 
 
Ni får lyssna till radiosportens hyllningar till de båda stafettlagen!
 
Damernas..
 
Herrarnas...
 
Underbara härliga radiosporten. Det är ni som gör att det känns värt att betala 519 kr per kvartal. För babianarselteven (Melodifestivalen = färgglatt och fullt i skit) skulle man ju istället 519 kr per kvartal.
 
Nu åter till något mer normalt. Den återkommande punkten "Veckans Umeå". Där jag genom små fotografier och anekdoter berättar hur livet egentligen är för en vanlig hederlig man i vad som, gud bevars, kallas för Norrlands huvudstad. Tillika kulturhufvudstad...
Det är någon som bajsat i trappuppgången. Det har en längre tid varit en unken lukt i trapphuset. Men efter att någon spytt så tänkte man inte så mycket på den unkna lukten då det luktade magsyra i trapphuset istället. Omväxling förnöjer heter det ju. Efter det luktade det matos så tårarna rann så fort man öppnade lägenhetsdörren. Förra lördagen fick det dock vara nog. Då låg jag i all stillhet i den utslitna soffan och kollade på skidåkning. Rätt vad det var började det lukta stekos. Sen började det lukta stekos något så gud förbannat så det gick nästan inte vara inomhus. Öppnade dörren och då står det som en plym med os ut från grannen under. Rätt ut i trapphuset. Jag fly förbannad, går ner och drar igen dörren så det smäller. Går in och fortsätter att titta på skidåkningen. Efter ett tag så luktar det så jävla illa så jag håller på kräkas. Går ut och kollar igen. De armskodda jävla avarterna har då öppnat dörren igen. In i lägenhet. Starta dator. Söka reda på google translate. Skriva: Fli igen dörrjäveln det luktar vidrigt. Fick ut en engelsk mening. Memorerade denna. Gick ut och röt i trapphuset. Dörren stängdes och har sedan dess varit stängd. Jävla barbarer. Nåväl. Detta var ett sidospår. Bajs var det ja. Jo, då dörren sedan dess varit stängd så har åter den unkna lukten lägrat sig över trapphuset och häromdagen var vi tvungna att undersöka källan till detta. Döm om våran förvåning när det under trappan ligger en rejäl rusa av något som måste vara folkskit. Anno 2014 är det någon som bajsat i ett trapphus. Det är ju så man kan lägga sig och gråta. 
 
 
Bajs i trapphuset. Det kanske är ett konstprojekt? "Den stora fekalieresan - vad månne blifva?"
 
Notera även fimpen. Trevlig miljö. Jag börjar förstå varför det ser ut som det gör i dagens Sverige ärligt talat, för vem i hela helvete blir människa om de tvingas växa upp i något slikt? 
 
Passade även på att ta en bild på den inbjudande entren. Någon hade visst lämnat en halväten kebabrulle utanför.. Något som traktens skator tagit fasta på och spridit sallad och folie runt om...
 
Välkommen till Norrlands Hufvudsstad!
 

Nu ska jag titta på hyllningen till våra OS-hjältar. 
 
Väl mött och på återhörande.
 
/Jonas
 

OS.

Listan i föregående inlägg har givit ett fruktansvärt genomslag i sociala media. Twitter och Instagram har nästan svämmat över av kommentarer och åsikter kring det jag skrev. Det var ju roligt... Men listan var, i ärlighetens namn, framkrafsad på sisådär två minuter och därför har jag glömt hälften. Har till exempel inte med någon alpin medalj alls... Detta inte för att jag inte tror på det utan för att dom helt enkelt inte hade börjat tävla så jag kom inte att tänka på´t. När man får information om slalomåkarnas läger i Trysil känns OS rätt långt borta...
 
Men... För att blidka belackare och beundrare så gör vi väl härmed en ny, större och bättre lista.
 
Här går vi. Eller som det heter i Amerika: here we go!
 
Brons:
Henrik Harlaut - Slopestyle 
Hellner - 5milen
Maria P-H - storslalom.
Fredrik Lindström
Damkronorna.
 
Jag tror kanske att det finns utrymme för övriga överraskningar i bronskategorin. Om jag hade haft huvudet på andra ställen än amerikaners förvaringsutrymme (under armen) vid förre skrivelsen hade jag naturligtvis tagit med någon medalj från sprinten. Kanske inte som det blev, vem fan hade kunnat gissa rätt på det, men åtminstone haft ett tips... Dom där tror jag på. Haschgrenarna kan jag inte så mycket om, kan lika gärna bli en 24:e plats som ett guld som det känns eftersom det är en bedömningssport, men har man presterat i X-games bör man kunna prestera i OS också. Därav tipset. Hellner är väl inget att orda om. Han är i form och jag tror han är med och slåss om medaljerna. 
Maria P-H tar minst en medalj. I någon gren. Jag satte ett brons i storslalom, men jag tror på högre. Att tippa brons är inte speciellt roligt så därför är inte listan längre än vad den är...
Fredrik Lindström är en bra skidskytt. Han har vana av att snabbt ta sig undan och försvara sig mot förföljare efter tiden i Västernorrlands skogar. Att kryssa mellan banjospelarna i landsvägsdikena där kräver sin man... Jag hoppas han får till det och kan ta en medalj! Tippar på distansloppet.
Damkronorna tar en bronspeng. Efter bragden i Turin så har det varit en liten dip... Men säga vad man vill om sporten så var det riktigt spännande i straffvinsten över USA. Detta tarvar en liten återblick...
 
http://t.sr.se/NBswqb
Klicka på länken för att höra en av många klassiker från Radiosporten...Ett nytt fönster öppnas då, klicka på spelaren som kommer upp under adressfältet.
 
 
Silver:
Stafett damer, längdskidor
Kalla - 10km
Stafett herrar, skidskytte
Ett i curling
Anna Holmlund - Skicross.
 
Det här är något roligare att tippa... OS mest givna guldmedalj måste ju vara stafettguldet i längdskidåkning på damsidan. Vinner inte Norge det så är det ju något som är monumentalt fel. Men om Sverige kan hålla sig med tillräckligt länge för att kunna ge Kalla ett bra läge så tror jag hon klarar av att åka hem ett silver. Eftersom som hon är ett unikum så ger jag henne en silverpeng till i loppet över 10km. Mest bara för att jag hoppas. Kan som inte få nog av att se henne stå och stråla på pallen. Det hörs som det är en liten underton av besvikelse hos vissa... Kom igen. Björgen är överlägset bäst. Sen kommer en Kalla i form. Då ska vi tänka på det att Kalla är nästa OS i Sydkorea ett år äldre än vad Björgen var då hon sopade rent i Vancouver. Nästnästa OS i ett land som ännu inte är bestämt är hon ett år äldre än vad Björgen är detta OS. Vilka var det som lämna resten av fältet bakom sig i mördarbacken i Sotji? Jo... Kalla och Björgen. Om hon bara orkar hålla motivationen och träna på som sig bör så kommer vi där ha en svensk, kvinnlig Dählie i framtida mästerskap. 
Skidskytteherrarna får ett tips av mig här enbart på årets meriter: 4-4-2-2 om jag inte minns fel. Om dom bara håller nerverna i styr bör det gå bra även i OS. Frankrike tar guldet.
Ett i Curling. Tja. Hugget som stucket. Vi säger väl herrlaget då.
Anna Holmlund får vara med, mest för att ha en outsider. Kan ingenting om sporten eller tidigare förutsättningar, men kan andra nationer ta oväntade medaljer så borde ju även Sverige kunna göra det kan man ju tycka.
 
'
Tårdrypande.
 
 
 
Guld: 
Stafett herrar, längdskidor.
Kalla och Ingemarsdotter, sprintstafett. 
Ett i curling
Tre Kronor
Ferry - distansen
Olsson, 15km
Frida Hansdotter, slalom.
 
Nu till det som är det roliga... Gulden. 
Stafettlaget på herrsidan i längd. Jag måste skriva upp dem. Alla ser ut att vara i form. En av världens bästa skidåkare har inte ens gjort entré i spelen ännu. Norge har problem. Ryssland underpresterar något alldeles fruktansvärt. Vilka fler har 4 bra åkare i samma klass som svenskarna? Möjligtvis Tjeckien och Frankrike om de har bra dagar, men nja. Jag tror stenhårt på di svenske i detta fall. 
Sen är det oerhört fruktansvärt tråkigt att Northug är ur form på grund av sjukdomar och annat skit. Med tanke på allt han sagt och gjort så hade det ju varit sååå mycket roligare att ta ett stafettguld med honom i superform, som i Vancouver, än som nu. Ett år då han blir bortplockad och inte får åka en OS-distans (15km). Man får säga vad man vill, men det är en gudabenådad skidåkare, han har haft fog för sin stora käft eftersom han sedermera kunna leva upp till det han sagt (till skillnad från vissa andra som haft stor käft och inte levererat halvsju, ingen nämnd och ingen glömd...) och han är mycket roligare att slå då han är i form än ur densamma.
Tidigare nämnda Kalla tar ett guld i sprintstafett. Jag litar till lagledningen att de tar ut det för dagen bästa laget, men Ida är väl en stark kandidat.
Björn Ferry tar ett guld till. Jag tror det. Även om det inte direkt gått så lysande än så länge i OS så tror jag att han spottar upp sig och att urkraften från Storuman släpps lös en sista gång i stora tävlingssammanhang.
Johan Olsson. Världens bäste skidåkare som aldrig åker... Jag tror han tar ett guld individuellt. Jag hoppas på det.
 
Skandal att inte detta även gav ett Jerringpris. Golf? Vad fan är golf? 
 

Curling. Vi sätter väl damlaget här då... Kan ingenting om sporten och ser bara nån match vart fjärde år. Men enligt expertisen är Sverige guldkandidater i både dam- och herrturneringen.
 
Frida Hansdotter tar ett guld i slalom. Hon är bäst i år. Svårare än så är det inte. Dessutom går det ju bli kär för mindre...
 
Men nu... Nu. Till det kanske mest intressanta. Det mest hårresande av allt i OS-programmet. Vi börjar väl med en liten återblick...
Till en alldeles alldeles underbar dag 1994. I Norge. I Lillehammer. Ett av de största ögonblicken i Svensk idrottshistoria. I Svensk historia överlag. Gamla krigarkungar skjutna med uniformsknappar må ursäkta...
 
Magiskt. Ingenting annat än magiskt.
 

Här började min aversion mot transatlanter. Om Norge beskylls för att styra skidsporten, genom att aldrig få några konsekvenser för någonting så vad fan gör då Canada med hockeyn? Nä. Om fotboll går ut på att göra flest mål och förnedra Italien så går fanimej hockey ut på att göra flest mål och förnedra Canada. Något som #21 lyckades rätt bra med... Den här matchen var hemsk. Ett heroiskt kämpande Tre Kronor. Ett Canada som slog, höll, fast och fällde i parti och minut. Naturligtvis utan åtgärder från domarna... Som vanligt. Men till slut så kunde inte ens domarna bortse från det faktum att Sverige var bättre utan visade ut en kanadick efter en solklar fasthållning. Det ledde till Peter Forsbergs genialiska passning till Magnus Svensson och 2-2. Resten är historia. 
Men sen har vi ju saker som ligger närmare i tiden också... 
 
Riksäcklet Niedermayer skadar medvetet Forsberg.
 
Så spelar dom. Vinner dom är dom så förbannat ödmjuka. Går det dom emot så skadar dom medvetet, slår, fuskar och har sig. Dessutom tror jag aldrig jag sett Canada gör ett enda snyggt hockeymål. En jävla gröt och sedan är det något skit som naturligtvis studsar deras väg...
Men Sverige då... Jag hoppas på brakförlust ikväll mot Tjeckien. Ett Tjeckien som jag tror vi får möta igen i final och då med annan utgång. Sverige presterar som bäst då de är nedskrivna, utskällda, förbannade. Går ut och vinner en kvartfinal som alla "experter" säger att de inte kommer vinna. Börjar de bra, blir uppskrivna och pressen börjar skandera om guld... Ja... Då blir det såhär...
 
Blunda. Lyssna. Minns. Gråt.
 

Det här har jag sagt i 10-års tid snart. Och blivit skrattad åt. Nåväl. Mats Wennerholm på Aftonslasket kanske kan anses ha högre kunskaper i ämnet än mig... Läs hans krönika idag då så kanske ni slutar skratta. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wennerholm/article18345051.ab
 
Även fast det bär mig emot att länka till en jaktfientlig, vänstervriden skvallertabloid så gör jag i detta fall ett undantag..
Så hoppas på brakförlust mot Tjeckien ikväll. Då jävlar får vi fira sen!
Jag avslutar med ett klipp som på ett fint sätt visar att cirkeln sluts. Forsberg till Sudden till Lidas. Dom tre största vi haft avgör OS-finalen i Turin. 
 
Tyvärr usla kommentatorer till alla rörliga bilder... Men blunda och njut.
Radiosporten ftw!
 
Så.... Jag som av Er blivit beskylld för att vara en Ior, en obotlig pessimist tippar alltså såhär:
5 bronsmedaljer.
5 silvermedaljer.
7 guldmedaljer.
 
Och jag kommer få rätt. Sanna mina ord...
Hoppas jag.
 
Väl mött.
 
/Jonas
 
 
 
 
 
 

Februari. Årets hemorrojd.

Tur att månaden är kort. Det finns ingenting att jaga. Ingenting att göra. Det är iskallt ute och Kung Bore gör sitt bästa att ha ihjäl precis allting levande med metervis av vitt bajs. I år så lyses dock denna depression till meningslös midvintermånad upp av dels en Kung Bore som måste lida av förstoppning men kanske framförallt av OS i Sotji. Underbart med två veckors toppidrott! Dessutom i sagolikt vackra vyer.
För Sverige har det väl ändå börjat helt okej. Två silver genom Kalla och Hellner och en bortdömd bronsmedalj i haschplanka vilket resulterade i en neslig fjärdeplats. 
Detta på bara två tävlingsdagar! 
Jag är för dåligt påläst för att ge mig på några större medaljtips... Men ett försök ska vi allt göra. Det hör som till vill jag minnas...
 
Guld: 
Stafett herrar, längdskidor.
Kalla och Ingemarsdotter, sprintstafett. 
Ett i curling
Tre Kronor (stor rink, Ryssland pallar inte trycket. Transatlanter är idioter. Vinst över Tjeckien i finalen)
Ferry - distansen
Silver:
Stafett damer, längdskidor
Kalla - någon mer individuell distans.
Olsson, 15km
Stafett herrar, skidskytte
Ett i curling
Brons:
Harlot - i den där nya grenen...
Hellner - 5milen
 
Tror jag.
 
Dessa glädjeämnen tarvar en glad och trevlig bild tagen i "Norrlands huvudstad"...
 
Veckans Umeå: Så här ser soprummen ut. Vill man efterlikna Mexico City tro?
 
 
Har varit på utställning med Eko. Eftersom det gick bra i somras så var man ju naturligtvis tvungen att bli nertagen på jorden igen, den som styr det hela fungerar ju liksom på det viset... Har aldrig gått så uselt någon gång. Eko skötte sig ändå bättre än förväntat, jag trodde att han skulle jollra mer än han gjorde men han stod hyfsat stilla. Men jag visade upp honom dåligt, päls i fällning och då vi sprang så gjorde han konstiga grejor. Då vi sprungit runt runt här i Helvetet har han travat på bra, det gjorde han inte idag. 
Som vanligt så är allting alla andras fel, så även detta. Skyller precis hela dagen på Umeå. Det här är ett evenemangsmässigt U-land så länge man inte har som enda hobby att knarka. Jag hade tänkt att gå ringträning innan utställning så man åtminstone hade kunnat göra hunden något mer rättvisa. Fanns ingen ringträning att uppbringa. Inte så konstigt kanske... Umeå är ju mycket mindre än t.ex. Bräcke där dom har öppen träning varje onsdag i Bräcke hundarena... 
Jag. Vill. Hem.
 
Hemma så anordnade vi förra helgen en kurs i rävlock med Ulf Lindroth. VVO´t pyntade en stor del av avgiften så vi medlemmar i det fick gå en väldigt rabatterad kurs. Bra initiv, Fanjunkarn... som 27 brukar säga.
Vi tutade i pipor, lärde oss teori, fikade och jagade. På det hela taget en mycket trevlig dag. Kursledaren var ofin nog att skjuta en fin hanräv efter 13 minuter på pass och han lockade även in en annan som han inte fick läge på. Ingen annan såg någonting... Det säger nog mer om eleverna än om läraren, så att säga...
 
Räv.
 

I övrigt finns det inte så mycket att säga. Storsvenskens alla poäng är nollade, så den är laglig att köra ett år till i alla fall. 
Om jobb intet nytt. Ingen som vill anställa en gnällspik. Man kanske skulle blivit som en sån däringa gym-narcissist istället för realist... "Idag är himlen blå och det regnar liljekonvaljer på mig och min söta familj. På morgonkvisten ska jag jobba mig uppåt i karriären med metoder som skulle fått Ghandi att framstå som en barbar, sedan ska jag laga en trerätters till lunch. Efter jag med silverbestick och linnedukar till hjälp fått mig något till livs så ska jag rädda världen och bota aids. Samtidigt. Dagen får avslutas med ett femtiotvåtimmarspass på gymet och kvällsmyz med dom bäztazte hjärtana".
Med gym-narcissist menas då alla dessa som konstant skriver om sina rosenskimrande bedrifter på gymet. För krasst sett: Ingen vettig människa bryr sig särdeles mycket om hur en annan vettig människa ser ut. För att då på något vis inför sig själv (eller andra?) försvara de hundratals timmar man slänger bort på ett gym måste man konstant informera omvärlden om framstegen på tidigare nämnda etablissemang. Gärna med en bild tagen med mobilkamera mot en solkig spegel i just gymlokalen, så att ingen någonsin kan tvivla på sanningshalten i skriften...
 
Ska i alla fall iväg och kika på ett hus. Hördes som ett bra ställe att hyra. Ligger i rätt ände av världen, inte så farligt dyrt och nära till jaktmarken. Ungefär 400 meter till ena gränsen. Dessutom riktigt riktigt bra placerat för både cykelträning av Eko samt uppdragande av eget skidspår. Allmänna skidspår är också något som är av ondo.
 
Nu ska jag titta på OS. Det är backhoppning ikväll. En mycket mycket intressant sport... Sporten tog sig helt nya uttryck ikväll dessutom... Juryn flyttade tydligen startplankan så att inte hoppen skulle bli för långa... Jag har i 34 år av enfald trott att backhoppning gick ut på att hoppa längst... Nu blev allt mycket intressantare för nu har jag inte den blekaste aning om vad det går ut på!
 
/Jonas

RSS 2.0