Äntligen hemma.

Nej. Det ska inte handla om fuskbyggnationer. Det skall istället handla om att jag tagit mitt pick och pack och lämnat Umeå för gott. En snabbvisit i middagens tecken undantagen. 
Herre min skapare så skönt... 
Har inte kunnat ansöka om examen ännu eftersom det tydligen skall ta flera månader att rätta några sketna uppgifter. Gud så skönt att lämna skolsfären. Det är så ohemult noga, på sekunden noga, då eleverna ska lämna in någonting. Om inte deadline hålls så blir det extrauppgifter, sämre betyg eller något annat hittepå. Men det är verkligen inte lika noga åt andra hållet. Lärarna har 15 arbetsdagar på sig att rätta tentor och uppgifter. Den som legat orättad längst nu är snart uppe i två månader. Vad innebär det då? Automatisk 5:a för eleven eller löneavdrag för läraren? 
Som sagt: Fruktansvärt skönt att lägga detta bakom sig. 
Det fanns dock en sorglig sak med att flytta. En mycket mycket sorglig sak. Det var att jag var tvungen att slänga bort min soffa. Min kära soffa. Den har varit min i 14 år. Så härligt insutten och mjuk. Aldrig har man somnat så gott som i den soffan. Aldrig har man sett så mycket spännande sport som i den soffan. OS-gulden i Turin, Kallas tour de ski-vinst, skidåkningen nu i Ryssland och mycket mer. Men nu gick det inte längre. Fem års studier blev för mycket för min älskade soffa. Må du vila i frid.
 
Den sista färden. 
 

Annars så har det väl inte hänt så mycket exalterande. Har börjat jobba, varit ute i spenaten en vecka nu. Det har inte bjudits på så vackert väder. Milt sagt. Sursnö och kallblåst varenda dag. Är runt en vindkraftpark och håller på, fick en säkerhetsgenomgång för att få tillträde dig. Fick se en powerpoint med bilder på älg, ren och björn samt instruktioner om att det finns sådana i skogen och att man måste köra försiktigt. Nähe? 
 
Sköna Maj...
 

I skogen ser det mest ut såhär:
 
 Tragiskt. Och hur mycket som helst. Man hittar bara mer och mer ju mer man går.
 

Hade ett litet minifirande av examen. Det var mycket trevligt. Fick trerätters och lite presenter. 
 
 Hornet från i höstas var färdigt så jag fick det och en wirre.
 
 Och en fin och god tårta!
 
Hornet kommer nog göra sig på väggen i nya boet. Har tyvärr inte kunnat flytta in ännu pga en trasig varmvattenberedare men har burit in alla mina grejor och försökt komma iordning efter bästa förmåga. Man tycker inte man har så mycket pryttlar, men det plockas på fort... Kommer bli kanon när det blir färdigt och man får flytta in. Då blir det väl någon festlighet kan man tro. Både för att fira examen men framförallt fira att man fått flytta hem. 
 
 Utsikt från köket.
 
 Utsikt från sovrummet. Det är Hoverberget som syns.
 

Något intressant rent jaktligt har inte hänt. Varit ute och kikat efter bäver men inte ens fått några klara lägen som man kunnat strunta i... Bävrarna är väl som folk i allmänhet, de vill helst inte vara utomhus i skitväder... Smarta djur. 
Har börjat cykla med Eko så han ska vara i någorlunda trim tills det är dags att släppa. Har två olika rundor. En på 5 km som jag kör två kvällar i veckan och en på 1,5 mil som jag kör en kväll. Med tanke på hur omöjlig den fan är så skulle man helst vilja cykla 5 mil om dagen så han är trött och snäll, men man måste ju ta det lite lugnt med träningen av unghundarna...
 
Mors gamla cykel med påmonterad Springer. Notera att den sitter på vänster sida. Ja, jag cyklar mot trafiken. Varför? Jo, för att jag vill se vilka bilar jag möter så man kan ta ner i diket om man vet att det är någon som med största sannolikhet är full som kommer. Vill icke ha dem i ryggen...
 

För min del får det gärna bli augusti nu så man kan börja släppa lite försiktigt och se vad/om som hänt under vintern. Jag tror och hoppas att det kommer bli ganska bra! Vi har varit ute på lite älgsafari och han blir helt till sig i trasorna när han ser och luktar älg medan han knappt bryr sig om hästar eller nötkreatur. Något som är mycket mycket skönt då man i princip utgår från verandorna hos folk då man ska jaga. Det är ett elände att ha hundar som är för intresserade av folk och tamdjur på dessa marker.
Eko har även fått en liten kompis. Beageln Vilgot har hyrt in sig i hundgården nu i sommar. Hans husse är i Jämtland och jobbar och han fick inte tag i någon hundgård så vi lagade hundgården efter de skador som Ivar åsamkade så nu har de någonstans att vara på dagarna!
 
Eko och Vilgot jollrar.
 

Nu har jag inget mer att förtälja. Ska fara och skjuta in .22:an inför jaktstigen i morgon. Man lär börja öva lite... Åtmistone på det här med att bära bössan. Använda den var det då inte så noga med, det får man ju ändå aldrig göra.
Väl mött och på återhörande.
 
/Jonas

Kommentarer
Postat av: Erik

Välkommen hem! Det var inte så att han stannade vid länsgränsen och urinerade på västerbottenskylten? För mig var det den perfekta avslutningen på Umeå :)

2014-05-13 @ 21:50:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0