Liten uppdatering.

Är ju som alla vet utan dator. Fan så skönt egentligen, men dock något opraktiskt när man har ett sådant gigantiskt ansvar som det innebär att ha en blågg... Har försökt att göra några inlägg via telefonen men det fungerar naturligtvis inte eftersom 3G:t i Hoting inte tillhör världens snabbaste... Tänkte då låna dator av arm kusin. Den fungerande inte heller. Tog då och gjorde en insats som bar bragdens stämpel: Räknade ut att ingenting startats om sedan Sundsvall brann. Startade om allting som hade en grön eller röd lampa och voilá! Varde data.
 
Nog om detta. Har bara jobbat och stått i. Lille-E är med i skogen på dagarna. Han har växt på sig fint. Gör inga svängar ännu utan håller sig mest runt fötterna. Han är dock en bra björnvarnare för han skäller på precis allting hela tiden. Något som är väldigt skönt att lyssna till eftersom den tidigare aldrig skällt på någonting någon gång. Driver skogsbäckar, skäller på mossa, hoppar och biter på kvistar, skäller småfågel. Ja, en valp som visar gott gry helt enkelt.
Sen har han styggbitning för sig. Både på mig och på kopplet. Den fan vet att han gör fel men håller ändå på att testa. En ständig kamp... Emellanåt är han dock världens goaste. Sen är han ju så sagolikt söt också så det går ju inte bli arg på honom... En blick och det rinner av, så att säga...
 
Jag tänkte börja med att visa lite bilder. Eller ja, eftersom ingenting speciellt hänt så blir det mest bilder...
 
Eko i Umeå, sista helgen där för detta läsår.
 

Har varit lite hos Håkan och byggt hundgård. Eller det var väl att ta i, men har i alla fall fotat lite grand då de andra jobbat...
 
Ingen konst då det finns resurser, lastbilar, grävare och annat...
 
11-16, sorterat. Inget 0 i.
 
Räckte till ett drag på gården också...
 
Utskottat och kojan på plats!
 
Koja målad och stolpar resta.
 

Idag läggs sista handen vid hundgården, sen är det dags att börja vänja honom att vara där. Kojan är målat, nätet på plats. Är bara lite jox vid dörren kvar.
 
Samma helg som allt detta hände var även felkönad sambo på besök för att försöka nedlägga en bäver. Vi jagade tre pass, fredag kväll, lördag morgon och lördag kväll.
 
Fredagskvällen gick åt till att gå längs hela ån i Fåker. Helt bävertomt, där de var ifjol syntes inte ett spår. Sedan hittade vi igen dem men då var det i senaste laget och de var nog redan på vift. Allt vid såg/hörde var ett plask.
 
Här hittade vi igen dem. Ungdomstornet är nog förlorat...
 

Får anse oss besegrade av bävern och flytta dessa pass från ån. Går ju inte hålla på jävlas i en halvmeter med vatten varteviga år. River vi dammen bygger de upp den lika snabbt. Låt dem hållas, så länge de är här förstör de ju i alla fall ingen skog då det bara är myr runt om ändå.
 
Lördagsmorgonen var händelselös på alla sätt och vis. Jag såg den största bäver jag någonsin sett, men den var i vattnet så jag ville inte skjuta. Skulle den tas av daga så skulle man vara garanterad att få den kvar så man kunnat bereda skinnet. En riktig bjässe var det...
 
På lördagskvällen följde vi med Roger till det ställe där han fått skyddsjakten på bäver. De är och dämmer och drar pinnar som fastnar i turbiner till ett litet kraftverk. Där var det bäver vill jag lova och det lyckades till slut för felkönad sambo att få sitt efterlängtade byte. Det var en vacker kväll och en ny upplevelse att jaga från båt. Under lördagen såg vi dessutom rådjur, älg och kronhjort förutom alla bävrar. Lyckad dag.
 
Först var det hus i vägen...
 
Sen var det andra hus i vägen...
 
Men till slut, och efter lite hjälp av en kniv, så var bytet bärgat.
 
Tillvaratagande av byte. Skinnet skickas på beredning och köttet redan uppätet. Enligt utsago en lyckad
måltid...
 

Nu blir det lite blandade bilder på Jämtmyrens Eko och "kontorsbilder" från Tåsjödalen...
 
 
 

Produktionslandskap... Vackert är det då inte... Men men. Räkningarna ska betalas.


Eko hemma hos Håkan. Tyvärr svansen på egendomligt vis på denna bild.
 
 
 
 

Tjäderföryngring på G... Bra!Eko på jobb....

Årets skörd av fällhorn från en som håller till på ett annat ställe än Fåker. Här är oxarna så små så trasten
använder fällhornen i bobyggandet...

Fällhorn från andra år...
Eko spanar ut....
Kan bli fin, tyvärr egendomlig svans även på detta kort...

Suddig bild men med bra svans!
Svans igen...
Två fjolingar sprätter över 45:an...
Fler fällhorn...
Titta noga Eko, något slikt ser du aldrig mer...
Fler horn...
Tåsjödalen...
Eko jollrar...

Har växt på sig rejält sedan detta kort togs...
Skribent med moppemusche och Eko...Eko övar på att åka jaktbil. Han, precis som husse, tycker Hiluxen är som en dröm att färdas i...
 
 

Kan ju kanske berätta att första älgen är spårad. Det gick jättebra. Tog spåret och verkade intresserad av lukterna. Bara jag får flytta till ett boende som innehåller frysfack så ska jag ta med en klöv upp och ägna mig åt spårning på kvällarna. Som det är nu skulle den surna efter något dygn och det är synd på den hårdvaluta som en klöv är i dessa tider...

Nu får det räcka för idag. Det börjar på vara dags att fara på hundutställningen och kika... Återkommer väl med mer skrivelser vad det lider.
 
Väl mött.
 
//Jonas

RSS 2.0