Dans...

Ja, folk har frågat hur danskursen går. Eller studiecirkeln eller vad de nu kallar det för...
Jo, det går väl på något slags vis. Har i skrivande stund bara varit på en sammankomst och det var lite halvknepigt i början ärligt talat. Man fick både föra och bli förd och då man inte kan någotdera så var det lite vanskligt att hålla reda på fossingarna… Det blev dock bättre mot slutet, så jag tror att en svag strimma hopp kan skymtas någonstans långt borta… Målet med detta är dock inte att börja åka på dans var och varannan dag. Målet är att kunna föra sig någorlunda på ett dansgolv vid de tillfällen kunskapen tarvas. En sak med fenomenet dans som jag är lite besviken på är att det inte spelas dansbandsmusik. Jag vill höra Lasse Stefanz eller andra band vars namn består av mängder med Z:an, inte band av skiftande kvalisort som spelar covers på poplåtar… Men det är väl som med allt annat, det var bättre förr… Vid nästa sammankomst är det snurrar som är i fokus.

 

Vad finns annat att förtälja. Chansade till mig 2 extrapoäng på kommande tenta genom att fixa en dugga skapligt, rätt nöjd över det faktiskt. Vad gäller studierna så måste nu dagarna ägnas ganska flitigt åt ekonomisk räkning om tentan skall gå vägen, vill inte dra på mig ett meningslöst ok i form av en omtenta, särskilt inte om omtentan beror på lathet. Kan man inte så är det en annan femma, men om man missar en tenta för att man trycker på snoozeknappen var och varannan dag är det riktigt onödigt…

 

I morgon, lördag, skall jag på middag och filmtittning. Har en renstek från Glen på upptining. Tänkte laga till den som följer: Steka tjocka skivor kryddade med salt och peppar, bryna så pass de får färg. Ta bort dem ur pannan och slänga i lite svampareller, smörsteka dessa, hälla på en femma grädde och lägga tillbaka köttet så det får gona till sig lite och såsen får smak av köttet och vice versa. Slänga i lite lingonsylt och efter behov krydda lite till. Serveras med ugnsrostade rotsaker. Till efterrätt blir det en hallonsorbet. Drycken blir en pava rödtjut med ett alldeles för avancerat namn för att skriva här.

 

Förhoppningsvis har den där förbannade Harry Boy valt 7 korrekta hästar åt mig på lördag. Då slipper jag bli av med jakten hemmavid på grund av fastighetsförsäljning… Morfars föräldragård, där jag arrenderar, skall säljas. Det är mer än hälften av den areal jag arrenderar. Säljs den och nya ägaren jagar själv eller inte vill arrendera ut så är det färdigjagat för mig hemmavid. Nu tror jag nog att ”gåbban” låter mig vara med ändå, men jag har i sådana fall ingen köttlott utan får jaga som jaktgäst. Lite egendomligt att vara jaktledare och jaga som jaktgäst. Detta är även dubbelt trist för jag hade faktiskt planer på att förvärva denna fastighet då jag var färdiginbillad och börjat jobba på allvar, renovera husen och bosätta mig där tills det är dags att bli nergrävd i den fåkerska myllan. Detta gör ju att man återigen förbannar sin dum- och lathet att man inte satt igång detta tidigare, men det är inget att göra åt. Det är som det är och att grina hjälper föga. Det kommer komma ut fler fina fastigheter på marknaden, förhoppningsvis när man har en sportslig chans att förvärva dem också…  Vi får bara hoppas att den som köper fastigheten gör det för att den/de vill bo där så vi slipper skogsklippare och ut- eller sörlänningar som bara köper den för jaktens skull. Det står nog med ödegårdar på landsbygden, vore synd med en till.

Finns inte så mycket mer att orda om. Jag har inte gjort något speciellt så därmed har ingenting kunnat gå åt helvete. Ryckte sönder handtaget på bagageluckan för några dagar sedan. Bilen hade stått med kupévärmaren på under det att det vita bajset ramlat från himlen varpå det frusit i varenda skarv. Rolig utgift.

 

Har bestämt mig för att kosta på hörseln några tusen till sommaren. Ska gänga bägge piporna till stortysken för ljuddämpare och sedan köpa en dämpare som passar båda kalibrarna som bara är att flytta mellan. Tror det blir bra. Har ett lätt tjut i vänster öra nu och vill inte under några som helst omständigheter att det tjutet skall bli värre. Dessutom skonar det hundarnas hörsel vilket naturligtvis också är jättebra!

 

Detta var väl inte direkt så underhållande läsning, men det ska vara sådana dagar också…

 

Bifogar en bild på höjden av prylbögeri...Ett par Blaser boxershorts. Svindyra och med urusel passform. Klockspelet ringer som det i Notre Dame, men jag kunde inte motstå frestelsen att äga ett par...


Kommentarer
Postat av: Hoodie

Men va fan, du verkar överjävlig på matlagning Harver? Säkert 80% på en matlagningskurs är ensamma sugna donnor

2010-02-07 @ 09:06:38
Postat av: Harvner

Nja...Det är ju lite som att styla en volvo, dvs sminka en gris. Kan man man skriva kan man få det enklaste att låta gentilt. Misslyckades kopiöst med en enkel omelett nu i veckan som gick...



/Jonas

2010-02-07 @ 15:06:55
URL: http://harvner.blogg.se/
Postat av: 27

Är bara motivet till kökslig ansträngning rätt så brukar det bli bra

2010-02-08 @ 11:52:15
Postat av: 27

Är bara motivet till kökslig ansträngning rätt så brukar det gå bra

2010-02-08 @ 11:53:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0