Värme.

Årets första värmebölja är över oss. Det är faktiskt rätt skönt. Man har saknat det där lilla glidet på toasitsen då man sätter sig, kisandet med ögonen, vändandet på kudden för att få lite svalka och så vidare. Jag skall ärligt erkänna att jag inte är någon någon fan av vintern, vill heller inte påstå jag är speciellt förtjust i sommaren. Det är nån dag på höstkanten som kan vara skaplig...
Men måste jag välja mellan -20 och +20 så blir det nog plusvarianten... Det är faktiskt gött att sitta och sola med en kopp java bredvid. Eller som idag; gå en promenad runt Nydalasjön med trevligt sällskap. Men det är ju ett rent och skärt mörker då man ska försöka göra något konstruktivt, tex spika älgpass eller plocka sten eller något annat som hör sommaren till. Då är det inte lika roligt längre...
Men det är skönt att sitta ute länge på kvällarna, grilla och surra. Har grillat en hel del. Idag blev det en rostbiff av ren, riktigt gott. På lördag ska vi testa att grilla röding. Har aldrig grillat fisk tidigare då jag tycker det är slöseri med middagstid att äta fisk då det finns kött, men det ska ju vara en första gång av allt så vi får väl se hur det blir... Förhoppningsvis blir det gott!

Är bara en liten grej jag är upprörd över, men det har jag orerat om tidigare och jag är ingen vän av upprepningar, men jag känner ändå att jag måste klaga på en sak:
Studentboende är inget att sträva efter. Jag bor våningen ovanför en flock djur. Svin närmare bestämt. Man går inte iväg med sina sopor utan de får ligga på loftgången tills det luktar orm över hela nejden. Då man festat/knullat sönder sin soffa så går man inte med den till grovsoporna utan man ställer den utanför sin lägenhet tills någon full/narkotikapåverkad hjälte slänger den över räcket och ner i buskarna. När man dessutom bär ut en stol och sätter sig och solar bredvid sina sopor måste ju det tyda på att inte riktigt alla indianer har tagit plats i kanoten. Det ser förjävligt ut här, som att bo i en slum. Det är inte kul. Har lång kötid på bostaden.se, har starka funderingar på att leta lägenhet i ett finare område och dela en trea med någon e.dyl. Denna fågelholk är dessutom alldeles på tok för dyr med tanke på vad man får. Men men, det får bli ett senare problem.

Valp: Inga nyheter. Ska ringa och diskutera lite grand med uppfödaren någon kväll framöver.

Igår, onsdag, var jag på jaktstig på skjutbanan i Sävar. .22lr sköt vid med och temat var "Afrika". Det var riktigt trevligt må jag säga. Olika stationer, olika underliga djur och det avslutades med en anfallande elefant! Rolig och nyttig träning. Att det sedan gick skapligt och jag kom trea av elva startande gör inte saken sämre. Sköt som vanligt bort mig i början, men på slutet gick det bra!

Var på bio och såg nya Robin Hood filmen där Russin Kråka spelar huvudrollen. Det var en bra film som innehöll allt en bra film ska innehålla: blod, svärd, pilbågar och någon scen där man slåss med yxa.
I morgon, fredag, ska vi gå och se "prince of persia", även det en film i rätt genre...

Hockey-vm. Roligt tidsfördriv. Tre-Kronor har väl inte direkt ett namnkunnigt lag med tanke på vilka som finns i nordamerika, men jag tycker de gör det helt okej. Det ser ut som de gör precis vad som krävs. Jag tror på vinst i semin mot Tjeckien men brakförlust i finalen mot Ryssland. Ett Ryssland som nyss, till min stora glädje, utklassade Kanada. Kanadickerna skämde i vanlig ordning ut sig genom att börja veva och gråta som bäbisar så fort de befinner sig i motlut. Riktigt skönt att slippa dem i fortsättningen. Grät blod då de vann OS, nu är jag glad igen! Det som var riktigt rolig var att min gamle favorit, Sergei Fedorov, gjorde en riktigt fin match och som grädden på moset även ett fint mål!
Jag undrar i mitt stilla sinne vad Bykov lockat (eller hotat?) med för att alla stjärnor slänger sig på planet och kommer så fort han kallar. Det är ju inte direkt samma uppslutning hos di svenske... Är det OS-platserna på hemmaplan som står på spel månne? Hur som haver glädjer det en hockeyintresserad att få se dessa artister in action.

Promenerar minst 5 km varje dag och fortsätter mitt lchf:ande. Dock med lite fusk inblandat nu såhär i håkki-tider... -0,8 förra veckan och 4 totalt. Snart börjar man jobba och då kommer det gå av sig självt, men det vill till att tänka lite då man inte gör ett skapandes jota på dagarna annat än att sitta och lyssna på professorer och annat.

Nu är det dags för den nattliga promenixen med karlavagnen i lurarna. Bjuder herrskapet en god natt och en fortsatt fin vår. Jag hör av mig då/om något av intresse mot förmodan skulle inträffa...

Väl mött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0