Gott nytt år...

... Kanske det är på sin plats att säga i dessa tider... Och vi får verkligen hoppas det blir så också!

Har inte hänt så mycket sedan sist. Lugnt och skönt med jullov... Jagat lite rådjur, haft herrmiddag mm. Jakten har gått bra, Troya har drivit bra varje dag men vi har bara fått ett till sedan sist. Lite irriterande är det allt att trots man gör det mesta rätt så ska en massa externa faktorer styra jaktens utfall. Skidåkare, skotrar, crossar, gångare, motorsågar, lösa hundar, traktorer etc. Första gången går det väl flina åt det. Andra också. Inte tionde. Den bynära jaktens baksida. Tänk vad roligt att sitta på pass utan att höra en vedkap. Eller släppa hunden med den förvisningen att det är upp till han och mig. Inte att 15 andra saker också måste klaffa för det ska bli kul...

Herrmiddagen var i vanlig ordning delikat och trevlig. Var inte inblandad i planering eller tillagning, men jag bjuder på't ändå:

Förrätt: seranoskinkainlindade pilgrimsmusslor med blomkålskräm.
Varmrätt: oxfiletoast som vi tror lyssnar till namnet Pelle-Göran. Dijonsenap, pepparrot, äggula, grönsaker, mm. Långpärer till det.
Efterrätt: calvadosflamberade äpplen med en hasselnötskräm och vaniljglass.
Dryck: kaffe och bävergällsbrännvin.

Det nya året ska firas in genom att fira ut bajs-2011 på bästa sätt: sova bort eländet. Tidigt på nyårsmorgonen bär det nämligen av till småland och skåne för rådjurs- och fabeldjursjakt. Går det börja ett år bättre? Svårt att tro det! Ja, det skulle väl vara i famnen på en yppig kvinna då, men det är ju lika omöjligt som att få skjuta en älg så det faller ju på sin egen orimlighet.
2012 ska bli bra. Bättre. Bäst. Finns inga andra alternativ.

På återhörande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0