OS... i passbyggnation.

Kan man tro att det har varit... Idag hade vi jobbardag med jaktlaget. Var ute och satte upp nya torn, röjde och målade skjutbegränsningar. Vi fick riktigt mycket gjort idag och bra blev det också!


Det är viktigt att lasta rätt och sedan även att säkra lasten...


Tur att vi köpt dragare så gammgåbban tar sig ur skogen efter
en hård dags arbete...


En älgdragare, en lätt vagn och två små stolar byggda av 1"-virke...
Naturligtvis gick inte det att dra upp för denna gigantiska uppförsbacke
med en framhjulsdriven bil...
Lösning: Dra upp hela skiten med älgdragaren...

Men det är ju faktiskt ett riktigt OS som går också och det är riktigt roligt att följa... Eller så är det för att man bor i Kramfors som man helt plötsligt fått en ohemul fascination för rytmisk gymnastik... Skämt åsido. Det har varit många magiska ögonblick, det går icke att förneka. Speciellt på löparbanorna. 19.32. Räcker att säga 19.32.
Tiden Bolt sprang på i 200-meters loppet. Jag minns då Michael Johnsson rakryggad sprang på 19.32 i Atlanta. Då tänkte man: Något liknande får man aldrig se igen. Men tji fick man. Och tur var väl det!
Sen får ju allt en extra dimension om radiosporten är inblandad. Jag blir mer och mer imponerad av deras underbara inlevelse och målande beskrivningar. Jag menar... Dressyr är ju fan inte direkt en pulshöjare, särskilt inte på radion... Men då Christian Olsson refererar blir det ju det. Magiskt. Lasse Granqvist är ju den oomkullrunkelige mästaren vad gäller referat av lagsport, men han sköter programledarrollen med den äran också. Lättsamt. Seriöst. Underbar retorik och en stor dos humor.
Då man får ta del av sådant så köper jag radiotjänsts räkningar utan att gnälla. Men då SVT blir av med sportsändningar och det är melodifjantivaler till höger och vänster halvårsvis i sträck så gnälls det desto mer. Och det är ju något man är bra på! Gnälla alltså...

Något självmordsbrev blir det inte denna gång. Har inte varit ute och släppt Cash något mer så jag är för tillfället på lite bättre humör. Vackert så. Men det går nog över det också! Har kontaktat uppfödaren angående alla sjukdomar, så veterinärintyg mm skall skickas iväg så han ska försöka få ut något på den här dolda-fel-försäkringen. Hoppas det går vägen.

Har en vecka kvar av sommarens jobb. Ska bli riktigt skönt att få två veckors semester innan jakten drar igång. Är så innerligt trött nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Somnar sittande. Somnar stående. Somnar gående. Det är år och dag sedan jag hade en ledig vecka där det inte var något annat å färde. Visst har man varit ledig under jakten, men det är ju inte direkt en semester med tidiga morgnar, slit på dagarna och sena kvällar. Nu ska det bli riktigt skönt att bara få ta det lugnt. Släppa hundar, bli lite förbannad. Jollra på i största allmänhet.
Blir även en 4-dagars tripp till Frostviksfjällen på rippremiären. Ska bli riktigt roligt att få komma ut i fjällvärlden och jaga lite fågel. Lugnt och skönt. Vi har hyrt en stuga på privatmark så förhoppningsvis får vi gå på orörda områden.

I morgon, söndag, ska det årliga Björnpasset avläggas. Sen blir det ett sista ryck med älgpassen och efter det bär det av till fruktansvärda Y-län för sista gången. Någonsin.

Adjö.


Kommentarer
Postat av: 27

Jaha de va därför du ville jag skulle testa om det gick att stå på dragarn å köör din illfule lille jägmästarkandidat -:)

2012-08-13 @ 10:17:12
Postat av: Jonas

Ja, en riktig fotograf å skribent må ju ställa det för sig så man får nåt att skriva om!! ;)

2012-08-13 @ 13:29:54
URL: http://harvner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0