Ett värmeljus från IKEA i ett annars kompakt nattsvart mörker.

En liten liten ljusglimt syns långt långt därinne. Precis i slutet av tunneln. Alldeles innan man inträder i Nangijala. Ungefär där syns det. Om man kisar riktigt noga kan man se det. Ibland.
I just detta fallet består ljusglimten av ett veterinärbesök som för en gångs skull ingav lite hopp. 
Eko fick lugnande och man tittade honom i halsen. Det såg tydligen mycket mycket bättre ut än sist. Fick instruktioner att jag skulle börja cykla kortare sträckor med honom, ungefär 2-2,5km varannan dag i ca två veckors tid. Om han inte började hosta av det så var det okej att börja släppa. Men då inte släppa som en tok utan låta honom vila riktigt mellan varje släpp. 
Så hur det än blir så är ju denna säsong mer eller mindre borta, men samtidigt är beskeden bättre nu än för en månad sedan. Då trodde man att det var dags att börja gräva innan tjälen kom. Vi får väl se. Antingen börjar han hosta efter första släppet eller så går det bra. Att ha kommit så långt så man om två veckor kan se fram mot ett släpp känns ju som ett gigantiskt fall framåt om man skall titta tillbaka på de senaste årens misär...
 
Älg finns i mängd... Bara man hade fått vara i skogen så...
 

I morgon är det dags för storlicensmöte. Ska bli intressant att höra motiveringen till den sänkta tilldelningen då de flesta, till och med de som hävdar att älgen varit på väg att bli utrotad, hävdar att vi aldrig haft så mycket älg som nu. 
Tiden som gått sedan den senaste skrivelsen sammafattas bäst genom två bilder:
 
 Ripjakt med fina vyer men helt utan fågelkontakt denna gång. Tur... Då slapp man bomma.
 
 Liggande Pinus Komtillkorta - virkessvackans räddning...
 

Har även gjort några halvhjärtade försök att jaga rådjur, men har mest blivit älgobsar. Vi hade ett bra drev på premiärdagen där en fick skjuta en skaplig bock för en basset. Annars har jag mest pürschat och det är älg, älg och åter älg som visat sig. Vart man än är så är det älg. Synd att klaga dock. Vissa verkar kunna gå dagar utan ett enda upptag och här måste man fara med hundarna till veterinär om det inte hänt någonting på en kvart. 
 
På fredag blir det storaffär också är det tänkt... Ska åka och byta in kombin och .22:an och köpa mig en ny .22:a så man är redo för vårens och sommarens jaktstigar. Blir nog en CZ 455 varmint med tumhål och en kineskikare med paraflaxjustering. Sen köpa nytt trycke på tradera. Trivdes bra med den bössan faktiskt, ligger riktigt fint och lagom tyngd i den.
Vad gäller kombi finns det också planer, men dom är aningens osäkra ännu så vi avvaktar med att delge detta så länge. Hade funderingar på en BBF 97, men tog mitt förnuft till fånga och slog de tankarna ur hågen. Alldeles för mycket pengar för alldeles för få dagar. Skillnad om man jagar där det finns grisar och hjortar, men här jagar vi några rådjusstackare 10-12 dagar per år och då är det inte motiverat...
 
Finfrämmande på jobbet förra veckan. En mycket trevlig liten valp efter Batucanin Soraya...
 

Avslutar denna lilla skrivelse med en av få vettiga saker som finns nämligen bilder på älgar!
 
MIN saltsten! Ser ut att vara ett tredje djur bakom hon som är arg, men är lite osäker...
 
 Mamma älg med sina två bäbisar...
 
 Va e de henne för mystiskt tro...
 

Vi börjar våran älgjakt den 11/10. Då blir det lördag och söndag. Helgen efter så kör vi hela tre dagar! Fredag, lördag och söndag. Då kommer Ekos uppfödare ner och ska gå med mamma Lotta och syster Effa. Ska bli roligt att få se/höra vad som händer... Han har lite press på sig. Jag har nämligen utlovat skall från fredag morgon till söndag kväll...

På återhörande.
 
/Jonas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0