"Vad var det jag sade"...

Tack vare min tidigare inställning så behöver jag nu inte säga "vad var det jag sade" utan man kan istället få vara lite glad. Och sen klagar folk och säger man har "taskig inställning"... Skulle vilja hävda att det är en rätt smart inställning. Istället för att, dum som ett får, tro att allt är guld och gröna skogar och sedan sitta och lipa när verkligheten slår en i ansiktet så ser man världen för vad den är: kattguld och kalhyggen.

Nå, i alla fall så har provsvaren på "tumören" kommit. Det var ingen tumör alls utan en helt ofarlig utväxt. Naturligtvis var fenomenet väldigt ovanligt på jämthund men desto vanligare på t.ex. Cavalier King Charles spaniel och liknande hundraser. Svårt att säga vad det berodde på, men nu är alla provsvar och alla röntgenplåtar granskade av både experter i Sverige och experter i USA. Det är inget fel på hunden. Om han ändå hostar så får han hosta, då är det väl så då. Men det är inget livshotande eller ens felande. Skidåkarsjuka... Krax i halsen efter att ha dragit i sig en massa luft.

Det känns skönt. Då kan man genast börja smida planer som senare grusas. Har börjat cykla lite rejälare med Eko. Varit iväg fyra svängar. Började med en lugn sväng om 6 km. Ingen hostade. Ökade sedan på till en mil i något högre tempo. Ingen hosta. Samma sträcka ett par dagar efteråt i ännu högre tempo. Ingen hosta. Och sedan hann jag iväg en gång till innan det damp ner 2,5 decci snusk från himlen och då blev det 1,4 mil i riktigt hårt tempo. Ingen hosta då heller. Så, nu finns det gott hopp igen.

Älgjakten börjar här hos oss den 7:e september i år. Planen är att hinna gå tre 1:a pris mellan 21:a augusti och 7:e september. HD- och ED-röntga i brunstuppehållet och sedan åka till Finland efter jaktens slut och testa en provstart där. Men innan dess är det åtskilliga mil på cykel som gäller. Jag har avlagt en ed och den lyder att jag aldrig mer skall hålla hund och slänga bort första delen av jaktsäsongen på att den är otränad. Vilket vansinne. Det är nog kort om dagar som det är, om hunden skall se ut som en silltunna hälften av dom få dagarna kan man ju själv räkna ut vilket ofantligt bra resultat det blir. Dessutom ökar skaderisken markant.
Det gäller att lägga ribban lågt, då gör det inte så ont då man river den...

Har börjat röja lite grand i skogen men även det får anstå tills det går vara utomhus igen. Läs: tills snön försvunnit. Det lilla jag hunnit med ser i alla fall helt okej ut. Det blir nog bra när det är klart. Men det kommer inte vara så roligt att gå där än på 3-4 år tills det ruttnat ner och försvunnit.

 

Hittade en döälg under en hundpromenad. Väldigt onödigt. Trafikolycka eller dåligt utfört eftersök.

 

Annars så händer inte så speciellt mycket. Ska till fjälls och fiska helgen efter påsk. Ska bli riktigt trevligt.
Allt med hjul är av ondo. Har två bilar och bägge är på verkstad. Storsvenskens ac-system är inte som det ska, låter som det bor ett monster i det och Hiluxen gick inte genom besiktningen för exakt samma fel som den haft de två föregående besiktningarna... Ett blad i en bladfjäder är av. Tydligen var det tidigare okej så länge det bara var ett blad av men nu är tydligen det ändrat. Skit. Går en massa slantar i onödan...

 

Avancerad drivning över Fuan. Bro byggd av timmer och ris. Snyggt gjort!

 

Nu ser man närmast fram mot några fina majkvällar längs bäverån och fortsätta med röjningen. Bra motion åt en åldrande gentleman. Om det blir vår någon gång vill säga... Börjar vara less det här nu. Snö och kyla är av ondo. Gröna lägdor och plusgrader är av godo.

/Jonas


Kommentarer
Postat av: Fjollträsk

Hej namne, ingen bro, möjligtvis en risbädd, men kanske än mer en slags faskin/"stormvase".

2015-04-23 @ 09:38:08
Postat av: Anonym

jodå, en bro. buntar med timmer i botten lagda längs med ån. sedan fullånga stockar lagda uppepå dessa knippen. ovanpå de långa stockarna en vanlig kavling som säkrats med spännband. på toppen en risbädd för att inte föroreningar skulle fara ner i ån. :) byggtid 4 timmar för skördaren plus nån timma på skotaren.

2015-04-26 @ 01:11:58
Postat av: Dominique

Fint att läsa om Eko! Tumme upp!

2015-04-28 @ 13:24:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0